petek, 1. april 2011

NEBESA IN PEKEL NOVEGA MESTA: MAREC 2011

Nebesa Novega mesta - marec 2011:
1. Sokolaši: ker so z avtorskimi pustnimi maskami naredili vizualno atraktiven pustni sprevod od Grma do Glavnega trga. Malo manj mična je bila sicer gledališka avantura pred rotovžem, a to bomo odmislili. Likovno kreativni so. Če imajo vztrajnost in prodornost, kar je oboje problem talentov v teh krajih, pa bomo še videli v prihodnjih letih.
2. Qlandia: ker je še en potrošniški otok, kjer bodo Novomeščani in okoličani lahko, kakor že znajo, preživljali popoldneve in vikende, ter si sem ter tja kupili trenutek sreče.
3. Romi v Brezju: ker so pripravili dan odprtih vrat v naselju. Kadar tega ni, se človek tamkaj res ne čuti ravno zaželenega, še manj pa lagodno, četudi stoji na javni površini. Sploh če ima pred očmi fotoaparat.
4. Folklorno društvo Kres: ker to plesno društvo, v katerem sem tudi jaz kako leto poskakoval v ritmu polke, valčka, pa recimo tudi glamoča, deluje in nastopa že 35 let. In to tudi praznuje.
5. Košarkarski klub Krka: ker se je uvrstil na finalni turnir pokala Eurochallenge. In menda bi lahko v aprilu sledili novi uspehi.
6. Mestna občina Novo mesto: ker je uspela v roke dobiti projekt izvedbe prvega dela evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013. No, pravzaprav je to najbrž predvsem uspeh Košarkarske zveze Slovenije, ki je uspela pri nekaj slovenskih mestih vzpodbuditi pravo tekmo za sodelovanje na prvenstvu. Novomeščani so dali vse od sebe, dali so celo več, kot sploh imajo. Če bo občini uspelo tudi zgraditi športno dvorano in morda zagotoviti, da bo v Novem mestu igrala slovenska reprezentanca, pa še toliko bolje. Če bi se aktivno ukvarjali še z marsičim drugim, pomembnejšim, pa bi bilo že prav slovesno.

Pekel Novega mesta - marec 2011:
1. Simon Petrov: ker je še igrajoča legenda novomeške košarke s poškodbo nesrečno zaključila športno sezono.
2. Mestna občina Novo mesto: ker niti približno ne ve, od kje bo dobila denar za izgradnjo še ene športne dvorane v Novem mestu, ki jo mora zgraditi, če želi, da se del evropskega košarkarskega prvenstva leta 2013 res odvije tudi v tem mestu.

v nebesa in pekel se je v času okoli prehoda v pomlad podajal: Tomaž Levičar

Ni komentarjev: