četrtek, 16. avgust 2007

GOLI JAMBORI

O jamborih brez zastav pred predprazničnim novomeškim rotovžem.

Še vedno je 16. avgust, še vedno se piše leto 2007 in še vedno smo tik pred obletnico rotovža. Pred hišo pa zlahka najdemo že drug marsikomu očiten problem.



Ob prenovi rotovža niso bile na pročelje nameščene le svetilke, ki naj bi prikazovale rotovž tudi ponoči v vsej njegovi bistveni lepoti, ampak sta bila pred rotovž ponovno postavljena dva t.i. jambora za zastave. Na jamborih oziroma drogovih za zastave seveda v normalnem svetu visijo zastave. Če piha veter, bohotno plapolajo, če je smrt, otožno visijo na pol droga, če je obisk, jo ima tudi gost, če je to v Novem mestu, je jambor prazen. Lahko pa bi bili na njem ponosno izobešeni recimo kar dve občinski zastavi z Rudolfom ali pa občinska in državna ali pa občinska in evropska. Recimo. Ali pa bi lahko bilo tudi kako drugače.
No, že par mesecev pa na jamborih ob rotovžu ne visi nobena zastava. Vzrok za to ni znan. Evropska, državna in občinska zastava so sicer na pročelju stavbe, tik pod balkonom rotovža. Res čudno.
Morda pa bi, sem razmišljal, zastavi vendarle lahko dali na ta jambora, recimo vsaj, kot se reče, na pol droga, ker je nekje blizu očitno umrl občutek za smisel in za oblastno etiketo.

Tomaž Levičar
Mestni svetnik

(fotografija: 16. avgust 2007)

Ni komentarjev: