torek, 3. maj 2011

NEBESA IN PEKEL NOVEGA MESTA: APRIL 2011

Nebesa Novega mesta - april 2011:

1. Matjaž Berger: Ker se je odločil Anton Podbevšek teater, ki ga je v preteklih letih utemeljil in postavil na internacionalni kulturni zemljevid, voditi še en mandat.
2. Hostel Situla: Ker v za stacionarne turiste ne najbolj atraktivnem mestu vztraja že tri leta. Za kaj večji uspeh, pa bo treba še povečati privlačnost mesta oziroma regije za turiste.
3. MO Novo mesto: Ker je začela (nadaljevala) s prenovo Koštialove ulice, katere cestišče je bilo eno najbolj razpadljih v mestu.
4. Branko Šuster: Ker ustvarja in mlade ustvarjalno uči o likovni umetnosti.

Pekel Novega mesta - april 2011:

1. Občinski svet MO Novo mesto: Novo mesto je res prava Amerika! Tam, kakor legenda govori, lahko prideš, če si srečen, v času enega življenja od mesta izmučene čistilke do veselega direktorja multinacionalke. Ni znano, če se je kaj takega v Ameriki res sploh kdaj zgodilo, se pa na nižjem nivoju sorodne reči vsekakor dogajajo pri nas. Novomeški občinski svet je na mesta direktorjev dveh občinskih zavodov zalučal dva popolna naturščika, personi, ki imata sicer očitno močno voljo postati direktorja, a za ti mesti še prav nobenih referenc. Neke vrste političar Tomaž Kovačič bo tako vodil gasilce kot direktor občinskega zavoda Gasilsko-reševalni center Novo mesto, srečni radiolog Vovko pa novomeški šport kot direktor Agencije za šport Novo mesto. Sicer sem zastopnik paradigme, da je treba človeku vedno naložiti na pleča malce več, kot se njemu in ostalim zdi, da v danem trenutku zmore, a tole je morda vendarle preveč, še posebej pa je povsem neprimerno, ker enostavno to okolje, četudi je močno načeto od klanovstva, klientelizma in podobnih deviantnosti, lahko dobi na take položaje bolj usposobljene ljudi.

V nebesa in pekel je šel na ogled: Tomaž Levičar

Ni komentarjev: