sreda, 16. februar 2011

NA FACEBOOKU ZATIŠJE ŽUPANSKIH KANDIDATOV PRED NOVO NEVIHTO

O samoutišanih, pred volitvami jako glasnih županskih kandidatih na Facebooku - o Mileni, Bojanu, Gregorju, Igorju in seveda Lojzetu.

Facebook se je ob lanskih jenenskih županskih volitvah obogatil z obrazi petih novomeških kandidatov. Bili so greenhorni Facebooka. A že takoj kar se da glasni. In očitno privlačni, saj so v kratkem času nabrali stotine facebook frendov. Ne ravno o vsakem svojem dihu, a o marsikaterem koraku pa so pred volitvami vendarle sporočali preko tega medija. In poslušali smo njih milozvočne besede, jih gledali na lepih fotografijah, osuplo gledali rastoče prijateljsko omrežje, skratka, občudovali smo jih. Tako so želeli in to smo jim dali. Vsak svojemu ali svojim. Po volitvah pa? Seveda, precej je potihnilo, ponekod povsem utihnilo. Nič več nam nimajo povedati, o ničemer nas prepričati, nič naučiti ... Točneje, takole je:

Milena
1348 prijateljev Milene Kramar Zupan čaka na kak njen svež glas, na novico o njenem aktualnem političnem udejstvovanju že od 14. oktobra 2010, ko je objavila zadnjo notico na Facebooku - kratko zahvalo volivcem. Odtlej nič. Tudi za novo leto ni voščila svojim Facebook prijateljem, da ne rečem volivcem. Najbrž je opustila županske ambicije, kar pa še ne pomeni, da ne bi bilo primerno, da kot občinska svetnica, kar sedaj je, komunicira s svojimi nekdanjimi (sedanjimi) prijatelji, podporniki ...

Bojan
Bojan Kekec očitno Facebooka ne vidi več kot svojega političnega orodja, vsaj na zavedni ravni ne, zato svojih 358 Facebook prijateljev razveseljuje s podatki o glasbi oziroma povezavami na najbrž njemu ljubo muziko. Ok, zakaj pa ne? Če ne bo župan, bo lahko pa DJ v kakem klubu, kjer vrtijo oldies goldies.

Gregor
Pozor! Gregor Macedoni, mladi županski up Novega mesta, nima le enega Facebook profila. On ima dva profila. A na nobenem kaj prida ne miga. Do volitev je pridno pisal. Po volitvah pa bralce na enem profilu obvestil le, da smuča ter par mesecev kasneje še, da okreva. Da, da vmes je bil še na eni okrogli mizi. Najbrž šepavo. Skratka 1777 prijateljev, uf, uf, od volitev dalje ne izve kaj prida o Gregorjevem političnem delu na njegovem malce osebnejšem Facebook profilu. Potem pa je tu še profil Gregor Macedoni za župana. Tu se svojim 1.105 prijateljem oglasi cirka enkrat mesečno. A skopo. Toliko, da izvemo, da še diha.

Igor
Igor Perhaj je na Facebooku tudi popolnoma obupal. Kar danes izvemo o njem na tem družabnem omrežju je, da sta mu očitno pri srcu Franc Mihelič in dr. House ter še nekaj drugih malenkosti. Nespremenjeno stanje na njegovem profilu gleda vsaj 232 Igorjevih prijateljev, ki pa zato najbrž niso kaj prida veseli. Zid je porušil.

Alojzij
Da, in tu je še naš župan. Pometel je s konkurenco na volitvah in v poznavanju bontona in seveda političnega marketinga. Je edini med kandidati, ki je svojim voščil tudi srečno novo leto 2011. Sicer pa ga vsakodnevne aktivnosti na mestu župana očitno tako zelo zaposlujejo, da po volitvah tudi on nima več časa, da bi izdatneje pisaril na svoj Facebook profil, kjer ga spremlja vsaj 480 prijateljev, ali celo objavljal svoje fotke. Naj mu bo (in s tem nam) srečno s Facebookom ali brez.


Počakajmo še dobra tri leta. Tedaj bo spet vse po starem. Tudi na Facebooku. Tako kot je po starem, sicer drugače od obetanega, a nič drugače od pričakovanega, seveda vse tudi sedaj.


Tomaž Levičar

Ni komentarjev: