torek, 1. april 2008

WWW MENU: HEALTHY CITIES

V projekt Healthy Cities oziroma Zdrava mesta se je Mestna občina Novo mesto vključila, če me spomin ni zapustil, leta 1996, torej še v času župana Koncilije. Novomeška občina je bila oziroma je oziroma naj bi še bila del slovenske mreže Zdravih mest. Pa kolikor vem, morda se pa le motim, na občini še komaj kdo sploh ve, da je občina del te mreže, še manj jih ve, kaj to sploh je, ukvarja pa se s tem projektom na občini prav nihče več. A se mi zdi, da je projekt, ki ga občina dobi izdelanega na pladnju, tudi zanjo lahko več kot dobrodošel. Posebej v času popolne dezorientiranosti politike.

Kliknite na: http://www.euro.who.int/healthy-cities

Še ena reč za mimogrede, ko se ravno bliža 7. april: opazovalcu se namreč zdi, da bi bila na simbolni ravni prav novomeška občina še posebej poklicana in zavezana k promociji zdravja. 7. april pač ni le občinski praznik Novega mesta, ampak je hkrati to tudi Svetovni dan zdravja.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Toner, I hope you enjoy. The address is http://toner-brasil.blogspot.com. A hug.