ponedeljek, 24. november 2008

JUMBO PANOJI ŠE DOLGO PO GRADNJI

O dveh jumbo reklamnih panojih sredi mestnega jedra.


Mislil sem, z mano pa je tako mislil najbrž še kdo, da bodo tako imenovane jumbo reklamne panoje, ki so se ob prenovi pročelja in ostalega na starem delu Knjižnice Mirana Jarca šopirili ob knjižnici vzdolž Rozmanove ulice, odstranili, čim bo zadevščina vsaj toliko končana, da gradbene planke, kar so ti panoji hkrati bili, ne bodo več potrebne. Stari del knjižnice so v bistvenih potezah obnovili. Manjka menda še marsikaj znotraj, predvsem pa oprema. Ob tem so odstranili tudi večino jumbo panojev. A dva sta ostala. Sicer nimam vpogleda v koncesijsko pogodbo, a močno dvomim, da je kdo z občine odobril oziroma v pgodobo vpisal, da dva taka jumbo panoja lahko stojita v starem mestnem jedru. Prav tako pa ne vidim, da bi to lahko bilo skladno z odlokom o prostorskih ureditvenih pogojih za območje starega mestnega jedra Novega mesta.

Sedaj se nam poraja kvečjemu še vprašanje, kdaj bo občina oziroma njen inšpektor poskrbeli, da se tudi preostala dva jumbo panoja odstranita in da se bo s pločnika namesto na njiju odprl pogled na sosednjo zelenico, stavbo sodišča in Ragov log.


Tomaž Levičar
Mestni svetnik
www.levicar.si@gmail.com

(Fotografija: Novo mesto, 31. oktober 2008)

1 komentar:

Unknown pravi ...

Hvala bogu, da imamo tebe, ker velika vecina novomescanov ze dve leti hodi(mo) okoli s pogledom uprtim v tla in taksnih stvari sploh vec ne opazimo!