četrtek, 11. marec 2010

MESTNI MADEŽ: STRELIŠČE V ŽLEBEJU

V Novem mestu je tako, da so reči, ki niso razsute tako zelo, da bi kaj drugega v mestu ne moglo biti razsuto še bolj. Tako denimo popolna neuporabnost pred dnevi prikazanih balinišč ni nič v primerjavi s posledicami že mnogoletne odsotnosti vsakršne skrbi za nekdanje strelišče nekako na koncu ulice Žlebej v Bršljinu. Parcela, na kateri ta reč stoji, je trenutno v lasti podjetja Real, še par let nazaj pa je bilo kot lastnik v zemljiški knjigi vpisano neko Strelsko društvo. Kakor koli, ne gre si predstavljati, da bi tu še kdaj streljali s puško, niti z zračno najbrž ne. Kvečjemu morda z lokom. Za začetek pa bi bilo še najbolj pametno poklicati kak bager. V vsakem primeru je to ena izmed večjih, čeravno lepo skritih mestnih sramot.


Tomaž Levičar, arhitekt

(Fotografija: Strelišče na koncu ulice Žlebej, 7. marec 2010)

2 komentarja:

Davor pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Tomaž Levičar pravi ...

Gospod Davor Mišmaš, naj vam najprej nekako odgovorim: Kaj znam, tega je precej, in česa ne, tega je še več, sem imel že večkrat priliko dokazati in sem te prilike tudi izkoristil. Kaj pa ste doslej storili vi, razen da pisarite povsem nepotrebna vprašanja?

Enkrat si pa še vzemite čas in vsaj razmislite, morda se vam posveti, kaj je večji pljunek na obraz tega mesta - bedna podoba marsikaterega mestnega dela ali moj zapis o tem.

Sicer pa raje sami kdaj napišite kaj lepega, pa bo morda lepši vaš dan in morda tudi vaše mesto.

Tomaž