četrtek, 24. januar 2008

NAPREDEK: APT


Pravzaprav je vprašanje, če gre res za napredek. Streha zgradbe Anton Podbevšek teatra, dejansko le del strehe, bo zamenjana. Dela so se pravkar začela. A inicialno navdušenje v teh lepih sončnih zimskih dneh kazi dejstvo, da bi ta sanacijska dela morala biti opravljena že lani. Če bi se pač držali plana zastavljenega z občinskim proračunom za leto 2007.
Takole je bilo zapisano v proračunu za leto 2007, kjer je bilo za APT zagotovljenih 540.000 evrov (dejansko izkoriščenih je bilo bistveno manj): »(…) Letos za najnujnejša sanacijska dela potrebujemo 490.000 evrov in sicer za obnovo strehe, gledaliških garderob, sanitarij in kinodvorane. S prenovo ostalega dela pa bi nadaljevali prihodnje leto.«

In ker občini v letu 2007 ni niti približno uspelo uresničiti investicijskega načrta za APT, so se tega torej lotili v letu 2008. In s tem pravzaprav odžrli sredstva, ki bi jih ob kvalitetnem vodenju investicij, lahko letos namenili že za prenovo kakega drugega propadajočega oziroma razpadajočega dela stavbe APT.
Temu se reče počasnost. Pa vendarle je tudi napredek, vsaj za tistega, ki ne ve, da gre za (pre)počasnost.

Zanimivo pa je, da so v predlogu proračuna za leto 2008 napisali, da bo v zvezi z APT na investicijskem področju v letu 2008 dokončana le sanacija dela strehe. Pa čeprav stavba potrebuje seveda še mnogo več. Predvsem pa potrebuje ne le delo, ampak bistveno hitrejše delo odgovornih.


Tomaž Levičar
Mestni svetnik
www.levicar.si@gmail.com


(Fotografija: APT, 23. januar 2008)

Ni komentarjev: