nedelja, 27. januar 2008

SLAB REAKCIJSKI ČAS OSKRBNIKOV

O počasnosti urejevalcev javnega prostora v Novem mestu – na primeru smetnjaka v Kandiji.

V mnogih mestih po svetu merijo čas od trenutka, ko so prejeli informacijo o neki napaki v mestu, do njene odprave, torej reakcijski čas. Ne le, da ga merijo, ampak si prizadevajo, da je ta čas čim krajši, pa naj gre za psa, ki je padel v kakšno luknjo, fuč luč, poškodovano cestišče ali pa razsut smetnjak.

Ne bom trdil, da bi smeli v Novem mestu pričakovati kak visok standard oskrbovanosti javnega prostora, toda glede na to, da imamo občino s svojim javnim podjetjem (Komunala Novo mesto, j.p.) in s koncesionarjem (Trata d.o.o.), ki naj bi skrbela tudi za red in podobo dela javnega prostora v mestu, tudi za prostor v kandijskem križišču, ki je morda še najbolj na očeh meščanov, pa bi lahko pričakovali vsaj to, da bodo poškodovan, uničen smetnjak, ki je vsem na očeh, hitro odstranili in ga vsaj nekaj kasneje morda tudi nadomestili.

Prvič sem poškodovan smetnjak na križišču v Kandiji opazil že pred tedni, prvič sem ga fotografiral pred dvema tednoma, drugič pa sem ga zabeležil včeraj. Med prvim in drugim fotografiranjem lokacije, pa je razlika le ta, da se je v razdejanem smetnjaku znašlo še par smeti in da je vmes skopnel sneg.

Vem, da ta smetnjak, namenjen naj bi bil sicer pasjim iztrebkom, a ni v tej funkciji nikoli zaživel, opazijo stotine Novomeščanov, ki gredo vsak dan tu mimo, ni mi pa jasno, kako da ga ne opazijo in problem odpravijo tisti, ki jih plačujemo, da bi naj to videli in tovrstne probleme odpravljali.

smetnjak v kandijskem križišču, 12. januar 2008

smetnjak v kandijskem križišču, 26. januar 2008

Tomaž Levičar
Mestni svetnik
www.levicar.si@gmail.com

Ni komentarjev: