petek, 25. januar 2008

ENAKO TEMNI ROTOVŽ

O tem, da se v pol leta ni prav nič spremenilo na bolje, a na srečo tudi na slabše ne, vsaj ne na fasadi rotovža - pa čeprav je upravljalec Zarja d.d.

Za luči gre. Na rotovžu. Spet oziroma še vedno.


Priznam, mislil sem, da se bo tudi pri tej obskurni zadevi kaj spremenilo na bolje, še posebej, ker je bil župan na problem posebej opozorjen. A se v praktično pol leta ni spremenilo prav nič. Priznam, mislil sem tudi, da bodo ob tisočih evrov, ki so jih zapravili za žalostno osvetlitev Glavnega trga v veselem decembru, zapravili kak evro še za popravilo dekorativne osvetlitve rotovža. Pa očitno niso. In tako svetilke na pročelju rotovža še kar visijo, kakor je padlo oziroma kakor jih je veter postavil, žarnice v njih pa so, kot še marsikaj drugega, že zdavnaj pregorele.

Očitno je tudi na Zarji d.d. nekaj pregorelo. Zakaj na Zarji d.d.? Odgovor občine na mojo svetniško pobudo v zvezi s popravilom nedelujočih luči na pročelju rotovža, ki sem jo dal jeseni, je namreč bil: »Tekoče vzdrževanje Rotovža je Mestna občina Novo mesto s sklenitvijo pogodbe o upravljanju prenesla na stanovanjsko podjetje Zarja d.d., ki je bilo s strani občine že večkrat opozorjeno, da zamenja nekaj pregorelih žarnic na pročelju Rotovža. Po naši zadnji urgenci smo dobili ustni odgovor, da bodo žarnice zamenjali v najkrajšem času.«

Beseda pri nas očitno ne velja kaj prida. Po tako rekoč pol leta dni je, kot vidimo, vse enako. Rotovž je v temi. Ampak tudi na Zarji je nekaj zelo v temi, pa čeprav so tam odlično plačani, da bi opravljali svoje delo, tudi tisto, ki jim ga odredi občina, s katere objektom Zarja upravlja. Bi morali zamenjati upravljavca rotovža? Ali pa bi morali zamenjati kar upravljavca Zarje?

Upam, da imajo vsaj mnogi drugi v tem mestu kaj več sreče z upravljalci svojih zgradb, kot ima te sreče nesrečna občina.

Primerjajte: http://tomazlevicar.blogspot.com/2007/08/temni-rotov-v-poletni-noi.html


Tomaž Levičar
Mestni svetnik
www.levicar.si@gmail.com

P.S.:
Glejte tudi: http://tomazlevicar.blogspot.com/2008/01/zarja-v-mraku.html


(Fotografija: Rotovž, 24. januar 2008)

Ni komentarjev: