torek, 25. september 2007

SODI(TI) GRADU GRM

O tem, kaj paše gradu Grm.


Ko sem bil majhen, so v reviji Ciciban večkrat pripravili malce izzivalno igrico. Na sliki je bil en kup predmetov, cicibani pa smo morali ugotoviti, kateri predmet tja ne sodi po obliki, barvi, funkciji ali zaradi kakšnega drugačnega nesorodstva z ostalimi.
Ker smo sedaj mnogi že precej starejši in vsaj po letih nismo več cicibani, bi bilo take igrice neprimerno in za koga morda celo preveč enostavno igrati. V ta leta bolj sodi igra »Kaj paše?«.

In pred nami je že en tovrstni izziv. Iz kruto realnega življenja. Na sliki je del vzhodnega pročelja gradu Grm. Ni videno prvič, je pa tokrat prikazano, da bi se lahko igrali. Na sliki, na kateri skoraj nič ne sodi skupaj z gradom, je treba torej najti vsaj en element, ki bi ga ob zdravi pameti tja res umestili.

Kakšna pa je nagrada za tistega, ki najde kak element na sliki, vsaj enega, ki pristoji temu stoletja staremu gradu? Torej, kdor ugotovi, kaj paše, si lahko za nagrado organizira individualni ogled vseh pročelij tega pomembnega kulturnega spomenika Novega mesta. In se za nagrado torej igra še naprej.


Tomaž Levičar
Mestni svetnik

(fotografija: grad Grm, 23. september 2007)

Ni komentarjev: