sobota, 1. september 2007

NI IN NE BO TELOVADNICE STOPIČE

O tem, da se tudi v Stopičah pričenja novo šolsko leto, a je žal že potrjeno, da bo še ena obljuba župana Muhiča – izgradnja nadstandardne telovadnice v Stopičah v letu 2007 – postala in ostala neuresničena.



Novomeški župan Lojze Muhič, ki je bil lep čas prej tudi podžupan, je pred volitvami leta 2006 občankam in občanom obljubil marsikaj. Vse njegove obljube so seveda natisnjene ali posnete in skoraj vse pridno hrani tudi novomeška knjižnica, pomembnejši del Muhičevih predvolilnih obljub pa je zapisanih kar v njegovem »Programu dela 2006-2010«, ki ga je objavil na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Za leto 2007 si župan s svojim programom začuda sploh ni zadal prav veliko nalog. Toda v programu pod drugo točko poglavja V. osnovnošolska vzgoja vendarle najdemo denimo zapisano, da bo v letu 2007 zgradil nadstandardno telovadnico ob osnovni šoli Stopiče, v projekt pa da bo vključil tudi zasebni kapital.
Ni sicer še konec leta 2007, toda zaključke glede tega cilja iz različnih razlogov na žalost že lahko naredimo.

Dvomesečne poletne šolske počitnice, ko bi bila izvedba vsaj prvih gradbenih del najbolj enostavna, so mimo, šolsko leto 2007-2008 se torej začenja, telovadnice ob osnovni šoli v Stopičah, ki nima nobenega pravega pokritega objekta za telesno vadbo, pa še ni. Ne le, da telovadnica še ni zgrajena, temveč ni prav z ničemer niti nakazano, da bi se za letos obljubljena izgradnja telovadnice v Stopičah, kjer so v županove besede polagali res velike upe, lahko vsaj pričela. Celo še huje je. Te telovadnice ne le da ne bomo videli zgrajene letos, pač pa ne bo zgrajena niti prihodnje leto. Zakaj ne? V Dolenjskem listu (30. avgust 2007, stran 2) smo lahko prebrali izjavo predstavnika občine, da bo občina, če se ne bo kaj zapletlo, telovadnico pričela graditi šele v letu 2008, vse skupaj pa naj bi bilo končano komaj pred začetkom šolskega leta 2009-2010. Z dveletno zamudo glede na obljubljeno.


Tako izvajanje planov je najbrž možno samo v politiki in v javnem sektorju. Drugod te dotolče neusmiljena konkurenca.

Žal je torej splavala mimo še ena pomembna Muhičeva obljuba.

Tomaž Levičar
Mestni svetnik

(fotografiji: Osnovna šola Stopiče s prostorom predvidenim za izgradnjo nadstandardne telovadnice, 31. avgust 2007)

2 komentarja:

Drdra pravi ...

...naj telovadnico pustimo postaviti v centralni del Stopic - na prostor pred naselje pod solo? Tam, kjer bi urbanisti naredili trg, kjer prostor diha, tam bi stala velika pokrita gmota? Kot da desno v dolini ali zadaj za solo ni dovolj prostora in bi blo lazje povezat objekte. Ulica v Stopicah, ki je normalno siroka, bi bila zaprta zarad tega?

Buh vam dej zdravja in sonca, pameti vam ni dal.

dado dado pravi ...

v malih krajih ni čutiti dosti urejenih urbanističnih rešitev: ulica v naselje pod šolo je lepo urejena, s širokim dovozom in zdaj jo bodo maloumno preoblikovali v dvojno serpentino zaradi predimenzioniranega objekta za obstoječo površino?
Včerajšnja predstavitev načrta Jereba in Budje v oš. Stopiče predstavlja korak naprej v izdelovanje labirintov iz ulic.

Kaj je res tko težko stopit na okolišnje hribe in si ogledat pokrajino? Se sprehodit po kraju in čutit, kaj kam paše?

Možnosti v kraju je z malo domišljije in likovnega občutka veliko, ...
še več jih bom imel jaz, če bom pisal o patoloških zablodah "kopitarjev" in skorojevičev na stolčkih.