ponedeljek, 15. oktober 2007

SVETNIKI DRŽAVE

Za jutrišnji dan, torej v torek, 16. oktobra 2007, je sklicana izredna seja novomeškega občinskega sveta.

Kot pritiče takim sejam, je dnevni red zelo skop. Vse se namerava vrteti okoli volitev kandidata za člana državnega sveta ter okoli volitev elektorjev. Zanimivo je predvsem prvo, kajti javili so se trije kandidati, zagotovo so to storili po dolgem premisleku in ob veliki meri samokritičnosti, ki so nam bolj ali manj dobro znani po svojih javnih ali vsaj javno oznanjanih delih:
1. Bojan Kekec – to je gospod, ki je pred par meseci postal direktor novomeške Komunale, na tem mestu v javnem podjetju pa je nasledil Lojzeta Muhiča. Kekec je nedolgo nazaj prav s tega sveže pridobljenega direktorskega mesta občini podelil brezplačne, sponzorske celoletne parkirne dovolilnice. Kdo si je kdaj mislil, da Komunala sponzorira tudi v taki obliki in povrhu celo novomeško občino? Zdaj ko Kekec cilja na še višje mesto v politiki, smemo upati, da bo za občinarje poskrbel še z državnega nivoja. Upajmo, da s čim boljšim kot so parkirne dovolilnice.
2. Alojzij Muhič – to je naš župan, ki pa je pred kratkim povedal, da občini zdaj ne gre več najbolje. Najbrž je glavni razlog slabega stanja in delovanja občine v tem, da mu županovanje enostavno ne gre najbolje od rok. Muhič je tudi tisti, ki je z občinskim denarjem plačal drag izlet skupinci svojih kolegic in kolegov v Anglijo, Komunalo Novo mesto pa povrhu prosil, da novomeški občini sponzorira kar 15 letnih dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru in ki jih je nato po zagotovo pravih kriterijih razdelil med 15 svojih očitno najdražjih med okoli 100 zaposlenimi na občini in še nekaj funkcionarji zraven. Razdelil jim je dovolilnice v vrednosti okoli 7.000 evrov.
3. mag. Adolf Zupan – on pa je bil državni svetnik v pravkar minulem mandatu.

Sprejeti odločitev o tem, komu dati glas, da postane novomeški kandidat za člana državnega sveta, da bo tam zastopal lokalne interese, bo torej zelo trd oreh. Predlagati nekoga, ki je to že počel? Predlagati nekoga svežega, ki zna v prave in neusahljivo globoke žepe črpati javna sredstva in ne vidi najbolje meje spodobnega? Predlagati nekoga, ki ne zmore povsem samostojno in kvalitetno voditi javnega podjetja in tudi ne vidi kaj prida dobro meje spodobnega? Hm … Težak je posel občinskega svetnika.


Tomaž Levičar
Mestni svetnik

Ni komentarjev: