ponedeljek, 8. oktober 2007

SPLETNI IMENIK NOVEGA MESTA

O http://nmwww.blogspot.com/

Že kar dobro smo poučeni, da je svetovni splet, ki ga prepoznamo po trojnem dvojnem v, torej po www, ogromen in da je prepoln najrazličnejših spletnih strani, je poln odličnih in manj dobrih ali vsaj komu manj uporabnih vsebin, delikatnih in privlačnih vsebin, lepih in grdih ter enostavnih, majhnih, a tudi obsežnih. Precej manj jasno ali pa celo nejasno pa nam je, kako je na svetovnem spletu zastopano Novo mesto, kako raste njegov vzporedni, elektronski prostor, ki je v praksi mnogokrat že pomembnejši kot realni prostor našega vsakodnevnika.

No, takole je: v spletnem imeniku Novega mesta, ki je pripravljen na spletni strani http://nmwww.blogspot.com/ se trenutno zbira preko 300 novomeških domačih strani. To je najbrž levji delež, nekaj pa bržkone še manjka, še precej pa zagotovo pride v naslednjih letih.

Vabljeni k ogledu Novega mesta na svetovnem spletu - http://nmwww.blogspot.com/ !

Tomaž Levičar
Mestni svetnik

2 komentarja:

Peter Geršič pravi ...

Predlagam, da se sicer izvrstna ideja Spletnega imenika Novega mesta izvede na Wiki platformi - obstaja cela vrsta "free" Wiki ponudnikov storitev. Osebno poznam pbwiki.com. Celoten seznam Wiki farm pa je na:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_wiki_farms

Blogger se mi ne zdi preveč primeren za objavljanje in sodelovanje na takšnih straneh (oz. podatkih, ki rabijo stalno osveževanje).

LP

Peter Geršič pravi ...

Popravljam URL iz Wikipedie...

en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_wiki_farms