petek, 19. oktober 2007

NAPREDEK: BENCINSKA OB SEVERNI CESTI

Pestra izbira in močna konkurenca sta dobri za potrošnika, pa tudi če je ta potrošnik avtomobilist. Ni dvoma. Več pozidanih stavbnih zemljišč pa pomeni več prihodkov v občinsko blagajno, pa tudi če se prostor pozida z bencinskimi črpalkami. In več ko bo na voljo bencina, bolj pogosto in dlje se bodo mogli voziti avtomobili in bolj bodo lahko dostavljali blago in prestavljali ljudi ter seveda tudi onesnaževali vsenaokoli z izpuhi in s hrupom ter storili še kako nezgodo … Vsaka medalja, tudi če je zlata in tudi če je v Novem mestu, ima pač dve plati.

Prva bencinska črpalka, ki jo lahko pri nas omenimo, je na Seidlovi cesti, ta je že zelo stara, druga je na Topliški cesti, tretja je na Levičnikovi cesti, četrta je na Ljubljanski cesti, peta pa je na Belokranjski cesti. Sem kakšno izpustil? Pet črpalk, a le dve naftni družbi.
Šesta bencinska črpalka v Novem mestu, to je današnja novost, bo pa ob Severni cesti, ki iz Novega mesta pelje mimo neromarskega Brezja proti Mirni Peči. Nekako pod Muhaberjem.. Morda se tam blizu nekoč sreča še z mestno vpadnico iz Ljubljane in z ogromno industrijsko cono, ki jo napoveduje župan že leto dni, a ni še čisto nič od nje. Nekoč bo. Toda da ne bo slučajno kdo pomislil, da je tu že konec razvoja novomeške mreže bencinskih črpalk - ta pač sploh ne bo zadnja novomeška …





Investitor: Real d.o.o.

(Fotografije: 14. oktober 2007)

Ni komentarjev: